Проект број 2 (1 април)

1 април е денот на шегата.На тој ден сите деца се маскираат во разни : херои,ликови од приказните,витези,воини и др.Овој пат се падна во петок  01.04.2011 .Исто така овој ден е познати и по кажување на шеги .Децата меѓу себе си кажуваат разни шеги и се смеат.Во попладневните часови маскираните шетаат по градот и ги покажуваат своите маски ,исто така и се избира најдобра маска,најчесто е маската направена од срце а не купена.